Dealey Plaza ‘s-Gravenhage

Klik op omslag voor bladerversie.

Klik hier voor een bladerversie die geschikt is voor iPad/iBooks (op de iPad verplaatsen naar de app iBooks (gratis te downloaden, dan is het automatisch een bladerversie).

Maas Minderman voelt zich ongewenst en ontwikkelt zich onevenwichtig. Hij is schizofreen en paranoïde, een wankele basis onder zijn bestaan. De titel verwijst naar de plaats in Dallas waar de Amerikaanse president John Kennedy in 1963 werd vermoord door Lee Oswald, precies zo’n man als in het boek wordt beschreven. Dealey Plaza ‘s-Gravenhage werd in juni 2012 gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de galerie van Victor Hoefnagels in Den Haag. Victor zorgde ook voor de vormgeving van het boek. Uitgever was PMA uit Best. Harrie van den Tweel uit Amsterdam was kritisch meelezer.

Sterk geschreven
“Jos de Gruiter schreef eerder een aantal non-fictie boeken. Dealey Plaza ’s-Gravenhage is zijn romandebuut. Ik vind het sterk geschreven en van hoge kwaliteit. Maas Minderman is een opmerkelijk, triest persoon en het is een bijzondere ervaring om de wereld door zijn ogen te aanschouwen.”
(Leestafel.nl)

Heerlijk
“Het is een verhaal dat je in zijn ban houdt tot de laatste pagina. De sfeer van de jaren zeventig, overgaand in de moderne tijd; de flitsende dialogen, de humor en het dramatische aspect, dat alles in een psychologisch jasje, met wat steken onder water richting het notariaat: het boeit al die vijfhonderdzevenenvijftig pagina’s lang. Heerlijk!”
(Leestafel.nl)

Om in één adem uit te lezen!
“Een boek om in één adem uit te lezen, heel knap en boeiend geschreven; een fantastisch debuut!”
(Bol.com)

Fijn leesboek
“Een fijn en goed leesboek, ook nog eens een verhaal dat onder je huid kruipt en nog lang in je gedachten blijft zitten.”
(Bol.com)

Aanrader!
“Bij het lezen van Dealey Plaza ‘s-Gravenhage werd ik heen en weer geslingerd tussen begrip voor en verbazing over de hoofdpersoon, waarbij het verhaal tot de laatste pagina blijft boeien en verrassen. De debuutroman van Jos de Gruiter lees je – ondanks het stevige formaat – in korte tijd uit. Wat mij betreft een echte aanrader.”
(Bol.com)

Page turner
“Een geweldig boek dat moeilijk nee te leggen was. Vond het een regelrechte page turner en boeken van deze schrijver smaken echt naar meer.”
(Bol.com)

Beste boek in jaren
Een geweldig boek. De verschillende lagen in het boek hebben me volkomen verrast. Als lezer raak je betrokken bij het personage Maas Minderman en ga je steeds verder mee in zijn gekte. Jos de Gruiter speelt in zijn boek met het begrip ‘waarheid’ en hij stelt je tot op de laatste pagina voor verrassingen. Echt een aanrader.
(Bol.com)

Belofte
“De belofte die de roman tijdens het lezen oproept, blijft tot de laatste bladzijde overeind. Literatuur zoals literatuur bedoeld is. Houdt u van de romans als ‘De avonden’ van Gerard Reve of ‘Het Bureau’ van Voskuil, dan mag u deze roman niet missen. Voor mij is het wachten de volgende roman van Jos.
(Bol.com)

 

Voor een vroege dood

Als hij
Toen hij zo bang was
Geweten had
Dat hij 40 jaar later
Net zo bang zou zijn
Was hij toen niet
Zo bang geweest